Καλωσόρισμα Διευθυντή

Continue reading

ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

Η παρούσα σελίδα δεν ενημερώνεται πλέον. Η νέα σελίδα του σχολείου μας είναι η ακόλουθη:

https://epal-prot-argous.arg.sch.gr/

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 18/09/2023

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-18-9-2023

Σημείωση: Οι ώρες που είναι με κίτρινο χρώμα είναι εργαστήρια.

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2023-24 ΚΑΙ ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Για την έναρξη της σχολικής χρονιάς και την τέλεση Αγιασμού, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ. Άργους πρέπει να βρίσκονται στον χώρο του σχολείου

τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 8:30π.μ.

Όλα τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών/τριών θα εκτελεστούν κανονικά, σύμφωνα με το ισχύον πρόγραμμα δρομολογίων, όπως έχει οριστεί από την ΚΤΕΛ Αργολίδας.

Τα δρομολόγια από τη λαϊκή αγορά του Άργους για το σχολείο θα πραγματοποιηθούν στις 08:10π.μ.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023  
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές/τριες που επιθυμούν να φοιτήσουν στην Α΄ και στη Β΄ τάξη του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ. Άργους  κατά το σχολικό έτος 2023-2024 να υποβάλλουν αίτηση εγγραφής / μετεγγραφής χειρόγραφα στο σχολείο   (όχι με ηλεκτρονική εγγραφή) για τις παρακάτω εναπομείνασες θέσεις:

ΤΑΞΗ /  ΤΟΜΕΑΣΚΕΝΕΣ  ΘΕΣΕΙΣ
Α ΄ ΤΑΞΗ23
Β΄  ΤΑΞΗΣΥΝΟΛΟ  ΘΕΣΕΩΝ:  3
Τομέας Μηχανολογίας2
Τομέας Πληροφορικής3
Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών3
Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος2

Για πληροφορίες – εγγραφές:

  • Παρασκευή  1 Σεπτεμβρίου και ώρες  9:00πμ έως 1:30μμ
  • Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου και ώρες 9:00πμ έως 1:30μμ
  • Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου και ώρες 9:00πμ έως 1:30μμ

Διαβάστε εδώ την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ.

ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ERASMUS+ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ- ΠΡΟΝΟΙΑΣ – ΕΥΕΞΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΕΠΑ.Λ. ΑΡΓΟΥΣ

O Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Πρότυπου Επαγγελματικού Λυκείου Άργους,  βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε  την έγκριση σχεδίου κινητικότητας Erasmus+ για το σχολικό έτος 2023-2024. 

Συγκεκριμένα, μετά από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης της αίτησής μας από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.), εγκρίθηκε η υλοποίηση του σχεδίου κινητικότητας με τίτλο “Επαγγελματίες Υγείας: Προκλήσεις και Προοπτικές Εκπαίδευσης στα Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια” και κωδικό υλοποίησης 2023 – 1 -EL01 – KA122 -VET – 000134587.

Το πρόγραμμα θα δώσει την ευκαιρία σε δεκαπέντε (15) μαθητές και μαθήτριες του Τομέα Υγείας- Πρόνοιας- Ευεξίας να μεταβούν στο Βουκουρέστι- Ρουμανία για να επισκεφτούν εκπαιδευτικές δομές και επαγγελματικούς χώρους σχετικούς με τον Τομέα τους. Η υλοποίηση της κινητικότητας θα πραγματοποιηθεί   σε συνεργασία με την εταιρεία-εταίρο (partner company)  Athena Study srl. 

Το σχολείο μας συνεχίζει δυναμικά για έκτη  συνεχή χρονιά την υλοποίηση ροών κινητικότητας Erasmus + . 

Η γνωριμία και η εξοικείωση με εκπαιδευτικά περιβάλλοντα δυικού συστήματος, η επιμόρφωση  σε  τομείς και τεχνολογικές εξελίξεις  που αφορούν στη βιώσιμη ανάπτυξη και την πράσινη ενέργεια αλλά και  η ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας των μαθητών/τριών μας, αποτελούν στόχους της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης ενισχύοντας τις επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων Π.ΕΠΑ.Λ. στην σημερινή Ευρωπαϊκή αγορά εργασίας.