Διδακτική Επίσκεψη Αθήνα 19/12/19

Την Πέμπτη 19/12/2019 η Β΄  τάξη πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη σε προορισμούς ανάλογου ενδιαφέροντος των τομέων που λειτουργούν στο σχολείο μας.

Οι τομείς  Υγείας-Πρόνοιας–Ευεξίας και Οικονομίας και Διοίκησης επισκέφτηκαν το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

 Ο τομέας Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας ξεναγήθηκε σε χώρους των Ιατρικών,  Βιολογικών  και Ακτινοδιαγνωστικών Εργαστηρίων. Ενημερώθηκαν από το επιστημονικό προσωπικό για την λειτουργία σύγχρονων διαγνωστικών μηχανημάτων και την υλοποίηση μικροβιολογικών, παθολογοανατομικών εξετάσεων, καλλιέργειες μικροβίων, ακτινογραφιών, αξονικών τομογραφιών καθώς και επεμβατικών ακτινολογικών εξετάσεων όπως η αγγειογραφία.

Ο τομέας  Διοίκησης και Οικονομίας ενημερώθηκε από τον Διευθυντή του Τμήματος Κίνησης Ασθενών – Λογιστηρίου Ασθενών και τον Διευθυντή του Τμήματος Οργάνωσης και Πληροφορικής για τη δομή και τη λειτουργία του Κέντρου

Οι τομείς Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού, Μηχανολογίας και Πληροφορικής επισκέφτηκαν το Ίδρυμα Ευγενίδου. Με βιωματικό τρόπο ήρθαν σε επαφή  με τον κόσμο των Επιστημών και της σύγχρονης Τεχνολογίας. Μελέτησαν δείγματα φυτικών και ζωικών ιστών μέσα από μικροσκόπια, εκθέματα Χημείας και Βιολογίας, έλυσαν μαθηματικούς γρίφους και παζλ παρατήρησαν ρομπότ και εξερεύνησαν νόμους της μηχανικής και του ηλεκτρομαγνητισμού.