Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «ERASMUS+ Αυτοκίνητα»

Κατά το σχολικό έτος  2018-19 υλοποιήθηκε από το σχολείο το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «ERASMUS+ Αυτοκίνητα» που διεξήχθη στη Ρουμανία από 19 Μαρτίου έως 02 Απριλίου 2019 με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

Τα οφέλη που αποκόμισαν οι μαθητές από την κινητικότητα συνοπτικά είναι:

  • Απόκτηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος στην αγορά εργασίας​
  • Αύξηση των ευκαιριών απασχόλησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό​
  • Μάθηση στον τρόπο λειτουργίας της ειδικότητας στο εξωτερικό μέσω σύνδεσης των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων με την αγορά εργασίας​
  • Μεταφορά καλών εργασιακών πρακτικών στην Ελλάδα​
  • Απόκτηση δεξιοτήτων και ικανοτήτων που αναγνωρίζονται στην Ευρώπη​
  • Γνωριμία με νέους ανθρώπους και διατήρηση επαφής στο μέλλον

Ευχαριστούμε θερμά το διευθυντή του φορέα υποδοχής (Athena study and Training) Κο Παπαϊωάννου Ιωάννη  για τη συνεχή υποστήριξη και καθοδήγηση, καθώς και τους καθηγητές της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Βουκουρεστίου, τον Κο Γεωργιάδη Γιώργο για την υποδοχή στο συνεργείο του και τους εκπροσώπους των εταιρειών αυτοκινήτων Ford, Ferrari, Aston Martin,  Tiriac Collection, Damar.

Στις 27 Ιουνίου 2019 η εκδήλωση διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος  κινητικότητας «ERASMUS+ Αυτοκίνητα».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριος, ο Διευθυντής  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κος Γαληνός Ιωάννης, ο Υπεύθυνος για την Τεχνική Εκπαίδευση στην Δ.Δ.Ε. Αργολίδας κ. Νταντής Κωνσταντίνος, ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Ν. Αργολίδας κ. Γιατράκος Ιωάννης,  εκπρόσωποι τοπικών φορέων, Διευθυντές Σχολικών Μονάδων, καθηγητές καθώς και πλήθος γονέων και μαθητών από την ευρύτερη περιοχή.

Μεταξύ άλλων ο Διευθυντής κος Νικόλαος Τσιπιανίτης τόνισε τη σημασία πραγματοποίησης του Προγράμματος για τη σχολική μονάδα του 1ου ΕΠΑ.Λ. Άργους. Επιπλέον, ο συντονιστής του προγράμματος κος Γλεντζές Ιωάννης παρουσίασε τις βασικές πτυχές της δράσης κινητικότητας, ενώ εκπρόσωπος των συμμετεχόντων μαθητών μίλησε για την εμπειρία και τα οφέλη που αποκόμισαν οι συμμετέχοντες μαθητές από το συγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα.