Ομιλία Μητροπολίτη Αργολίδας για τους τρεις Ιεράρχες

Συνεπής και τη φετινή χρονιά στο ραντεβού του με την εκπαιδευτική κοινότητα του νομού μας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος εκφώνησε την καθιερωμένη ομιλία του προς τιμή των Τριών Οικουμενικών Διδασκάλων και Ιεραρχών της Εκκλησίας μας, Μεγάλου Βασιλείου, Ιωάννη Χρυσοστόμου και Γρηγορίου Θεολόγου.

Στην ομιλία του με τίτλο «Δίψα ζωής, δίψα Θεού», ορμώμενος από μια άλλη πτυχή της ζωής και του έργου των Τριών Ιεραρχών, της ανακάλυψης από μέρους τους του σκοπού της ζωής τους που έδωσε νόημα στην ύπαρξή τους και οδήγησε τα βήματά τους σ΄ αυτό τον κόσμο, στοχάζεται πάνω στο μεγάλο ερώτημα «πού βρίσκεται αυτό που συχνά αποκαλούμε κέντρο της ζωής ή κατ΄ άλλους νόημα της ζωής και της ύπαρξης, στο όνομα του οποίου στρατιές ολόκληρες ανθρώπων που αναζητούσαν κάτι αυθεντικά αληθινό, θυσίαζαν την ίδια τους τη ζωή».

Έχουμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε στην ιστοσελίδα μας την ομιλία του Σεβασμιότατου και ευχόμαστε να είναι πάντα πολυγραφότατος και ακούραστος «αναμεταδότης» του Λόγου του Θεού σε όλους μας αλλά κυρίως στους νέους.