1ο ΕΠΑ.Λ. ΑΡΓΟΥΣ – ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Στο Άργος και στην αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» του  Δήμου Άργους Μυκηνών,  την Τρίτη 29/09/2020 και ώρα 09:00 π.μ., συνήλθε το σχολικό συμβούλιο παρουσία του Διευθυντή του 1ου ΕΠΑ.Λ. Άργους, του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου, της προέδρου και μελών του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς  και  μαθητών/τριών μελών των μαθητικών συμβουλίων του σχολικού έτους 2019-2020.

Το Σχ. Συμβούλιο άρχισε με ενημέρωση από τον Διευθυντή για το τρέχον ζήτημα των μαθητικών κινητοποιήσεων. Ο Δ/ντής του σχολείου αναφέρθηκε στο θέμα αυτό και εξέθεσε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες του.

Ακολούθησε αναλυτική διαλογική συζήτηση και αφού αντηλλάγησαν απόψεις από όλους τους συμμετέχοντες το Σχολικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:

  • Καταδικάζει τις καταλήψεις των σχολείων ως μορφή διεκδίκησης
  • Η κατάληψη δεν αποτελεί μαθητική κινητοποίηση, όταν μια μικρή ομάδα  μαθητών πραγματοποιεί το κλείσιμο του σχολείου, εν αγνοία της συντριπτικής πλειοψηφίας των υπόλοιπων  μαθητών και μάλιστα χωρίς να έχει τηρηθεί οποιοδήποτε είδος δημοκρατικής και συλλογικής διαδικασίας.
  • Προτείνει την αναστολή της κατάληψης, το άνοιγμα του σχολείου και την διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη μαθητικών συμβουλίων.

Ας φανούμε άξιοι των περιστάσεων, ας δείξουμε ότι έχουμε τη φαντασία, αλλά και τη διάθεση, να βρούμε καινούργιους τρόπους πάλης και διεκδίκησης, προκειμένου να περιφρουρήσουμε το αγαθό της Δημόσιας Παιδείας.