ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ 2021

 Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε  ότι εγκρίθηκε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) η υλοποίηση του προγράμματος κινητικότητας “Κινητικότητα εκπαιδευτικών και μαθητών και αναβάθμιση της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης : Μαθητεία, Δυικό Σύστημα και Οικονομία -Διοίκηση.”, με κωδικό αριθμό 2021-1-EL01-KA122-VET-000030852.

Το πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος αφορά δύο ροές κινητικότητας.

  1. Στην πρώτη ροή, θα συμμετάσχουν δεκαπέντε (15) μαθητές από τον Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας και δύο (02) συνοδοί καθηγητές, οι οποίοι θα ταξιδέψουν κατά το τρέχον σχολικό έτος στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας και θα επιμορφωθούν σε νέες γνώσεις και δεξιότητες  της ειδικότητάς τους, ερχόμενοι σε επαφή με το πεδίο.
  2. Στη δεύτερη ροή,  8 (οκτώ) εκπαιδευτικοί θα ταξιδέψουν επίσης στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας για να επιμορφωθούν αναφορικά με τις σύγχρονές επαγγελματικές εξελίξεις στον εργασιακό τους τομέα.
  3. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη η υλοποίηση του προγράμματος μαθητικής κινητικότητας (κωδικός 2020-1-EL01-KA102-078510) και τίτλο «Ενεργοί στην Κλιματική Αλλαγή» (Active in Climate Change – A.C.C.), στοχεύοντας να συνδέσει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με τις τεχνολογίες ρομποτικής και λογισμικού με συμμετοχή μαθητών του Τομέα Πληροφορικής και του Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού.

Με την έγκριση των  παραπάνω σχεδίων το 1ο ΕΠΑ.Λ. Άργους ( Πρότυπο για την Ά Λυκείου) συνεχίζει την επιτυχή υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ για τρίτη φορά την τελευταία τετραετία, ενισχύοντας την εξωστρέφεια και την συνδεσιμότητα με την αγορά εργασίας σε ένα δημιουργικό πλαίσιο συνεργασίας με φορείς και την τοπική κοινωνία.

Ο Διευθυντής και το προσωπικό του Σχολείου μας ευελπιστεί πως κατά το σχολικό έτος 2021-2022 θα υλοποιήσει με επιτυχία και τις τρείς (03) προαναφερόμενες ροές με στόχο την επίτευξη των καλύτερων παιδαγωγικών αποτελεσμάτων.