ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ COVID

ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ COVID19

  1. Η χρήση χειρουργικής ή υφασμάτινης μάσκας σε όλους τους χώρους του σχολείου είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.
  2. Η τήρηση αποστάσεων μεταξύ όλων των ατόμων στον χώρο του σχολείου είναι απαραίτητη.
  3. Η ατομική καθαριότητα αποτελεί βασική προϋπόθεση προστασίας από κάθε λοίμωξη

Α. Αυτοδιαγνωστικός έλεγχος

Οι μαθητές/τριες είναι υποχρεωμένοι να διενεργούν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο  δυο φορές την εβδομάδα. Οι μαθητές /τριες διενεργούν το τεστ Δευτέρα και Πέμπτη και άμεσα δηλώνουν το αποτέλεσμα  στην πλατφόρμα  edupass.

Αν δεν δηλωθεί το αποτέλεσμα του τεστ στην πλατφόρμα, με εντολή του Διευθυντή της σχολικής μονάδας οι εν λόγω μαθητές/τριες  απομακρύνονται από τη σχολική μονάδα.

 Έλεγχος από τη σχολική μονάδα, μέσω της πλατφόρμας edupass, γίνεται τις ημέρες Τρίτη και Παρασκευή.

Β. Πιθανό κρούσμα covid στο σχολείο

Αν κάποιος/α μαθητής/τρια παρουσιάσει  συμπτώματα ενώ είναι στο σχολείο, άμεσα απομακρύνεται από τη σχολική αίθουσα και παραμένει σε ειδικό (απομονωμένο) χώρο που έχει οριστεί. Ενημερώνονται οι κηδεμόνες προκειμένου να παραλάβουν τον/την  μαθητή/ρια ώστε  να διενεργηθεί περαιτέρω ιατρικός έλεγχος .

α) Αν ο/η μαθητής/ρια διαγνωστεί θετικός COVID παραμένει σπίτι και ακολουθεί τις οδηγίες του ΕΟΔΥ .

β) Αν ο μαθητής διαγνωστεί αρνητικός  COVID επιστρέφει στο σχολείο  και παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματα  (σε περίπτωση κάποιας άλλη λοίμωξης ακολουθούντα οι ιατρικές οδηγίες)

Σε κάθε περίπτωση οι κηδεμόνες ενημερώνουν τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας.

γ) Με την απομάκρυνση του υπόπτου κρούσματος από το σχολείο, ακολουθείται  το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ  για την ιχνηλάτηση των μαθητών/τριών  που θεωρούνται στενές επαφές.

Γ. Επιστροφή μαθητή/ριας στο σχολείο μετά από νόσηση

Με την ολοκλήρωση της 10ημερης καραντίνας,  και μέχρι να συμπληρωθούν τρία  εικοσιτετράωρα απυρεξίας (χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών) και βελτίωσης των συμπτωμάτων, ο/η μαθητής/ρια επανέρχεται στο σχολείο χωρίς να απαιτείται η διενέργεια νέου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου.

Δ. Ανεμβολίαστοι μαθητές/ριες  ως στενές επαφές

με επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID

Οι ανεμβολίαστοι μαθητές ή άτομα χωρίς ιστορικό νόσησης  COVID που είναι στενές επαφές με επιβεβαιωμένο κρούσμα υπό την ίδια στέγη, λόγω της συνεχιζόμενης και υψηλού κινδύνου έκθεσης, θα πρέπει να ακολουθήσουν την  διαδικασία 10ημερης απομόνωσης πριν την επιστροφή στη σχολική μονάδα και αφού πρώτα διενεργηθεί αυτοδιαγνωστικός έλεγχος.

Ε. Εμβολιασμένοι μαθητές/ριες  ως στενές επαφές

με επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID

Εμβολιασμένοι μαθητές/ριες ή άτομα με ιστορικό νόσησης  Covid που είναι στενές επαφές με επιβεβαιωμένο κρούσμα υπό την ίδια στέγη, ακολουθούν τη διαδικασία ελέγχου με αυτοδιαγνωστικό τέστ  και εφόσον το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, προσέρχονται κανονικά στο σχολείο.  

Ζ. Είσοδος γονέων/ κηδεμόνων στο σχολείο

Οι γονείς & κηδεμόνες των μαθητών/τριών που επιθυμούν να έλθουν στο σχολείο ώστε να ενημερωθούν για τη φοίτηση των παιδιών τους από τον Διευθυντή και από τους εκπαιδευτικούς, ή/και στην περίπτωση που συντρέχει άλλος  λόγος,  θα πρέπει:

α) Να κλείσουν ραντεβού, για συγκεκριμένη ημέρα και ώρα, μέσω της γραμματείας στο τηλέφωνο 2751066186,  και

β) Να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή  νόσησης,  ή το αποτέλεσμα διαγνωστικού ελέγχου.