ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΠΟ 10/01/2022 – ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ COVID

Για τη διασφάλιση της υγείας όλων των μελών της σχολικής μας κοινότητας και για την αποφυγή διασποράς του covid19, οι μαθητές/τριες και οι γονείς/κηδεμόνες τους οφείλουν  να εφαρμόζουν με υπευθυνότητα τα παρακάτω μέτρα:

Α. Την εβδομάδα 10-15 Ιανουαρίου

Θα διενεργηθούν τρία δωρεάν σελφ τεστ  από όλους τους μαθητέςεμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Τα τεστ θα τα προμηθευτούν οι μαθητές από τα φαρμακεία έως το Σάββατο 8 Ιανουαρίου.

 Τα σελφ τεστ πρέπει να γίνουν έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Παρασκευή.

Β. Από τις 17 Ιανουαρίου και εφεξής

Θα διενεργηθούν δύο δωρεάν σελφ τεστ  από όλους τους μαθητέςεμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Το τεστ θα διενεργείται  έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη και την Παρασκευή. 

Γ. Θετικό κρούσμα στην τάξη  

Αν ένας μαθητής διαγνωστεί θετικός στον COVID-19, τότε θα μπαίνει σε απομόνωση  για 5 ημέρες τουλάχιστον. Η απομόνωση θα διακόπτεται μετά από 5 ημέρες (α) εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα, ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο – προεξάρχοντος του πυρετού – υποχωρούν, και (β) με αρνητικό σελφ τεστ. Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή υπάρχει θετικό σελφ (ή ράπιντ) τεστ, η απομόνωση θα παρατείνεται.

Στην περίπτωση θετικού κρούσματος στην τάξη θα διενεργείται έλεγχος σε όλο το τμήμα και συγκεκριμένα:

α)  Όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ, κάθε μέρα, για 5 ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο rapid και τρία self test 

 
β) Οι εμβολιασμένοι συμμαθητές θα κάνουν σύνολο τρία self test δωρεάν εκείνες τις ημέρες. 

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Οι αληθείς δηλώσεις αποτελεσμάτων των διαγνωστικών τεστ μαθητών συνεχίζουν να υποβάλλονται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr

Για την προστασία από τη διασπορά του covid 19 θα τηρηθούν επίσης όλα τα προβλεπόμενα μέτρα – χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων, προσωπική υγιεινή, απολυμαντικά μέσα  κ.α.