ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Άργους (Πρότυπο για την Α’ τάξη) υλοποίησε με επιτυχία το δράση κινητικότητας Erasmus+  «Ενεργοί στην Κλιματική Αλλαγή- Active in Climate Change», με κωδ. Έργου 2020-1-EL-KA102-078510  στο  Βουκουρέστι της Ρουμανίας, για 2η φορά τα τελευταία 3 χρόνια.

Από τις 27-04-2022 έως και τις 11-05-2022 δέκα-πέντε (15) μαθητές  του Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού και του Τομέα Πληροφορικής Β’ και Γ’ τάξης του σχολείου μας, με συνοδούς εκπαιδευτικούς τον κύριο Γλεντζέ Ιωάννη, κλ. ΠΕ83 εκπ. του 1ου ΕΠΑ.Λ. Άργους- Τομεάρχη 1ου  Εργαστηριακού Κέντρου Άργους και τον κύριο Μπλάτσο Κωνσταντίνο, εκπ. κλ. ΠΕ86 -Υποδιευθυντή 1ου ΕΠΑ.Λ. Άργους, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις σχολές Αυτοματισμού/Υπολογιστών και Ενεργειακής Τεχνολογίας του Πολυτεχνείου Βουκουρεστίου.  Στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης πραγματοποίησαν πρακτική άσκηση σε χώρους εργασίας όπως βιομηχανίες, εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, πληροφορικής, ρομποτικής και συστημάτων παρακολούθησης. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος, όπως μουσεία και κάστρα, με στόχο τη γνωριμία των μαθητών με την τοπική κουλτούρα και παράδοση.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κύριο Ιωάννη Παπαϊωάννου Διευθυντή  της Athena Study and Training SRL και όλο το  προσωπικό της εταιρείας, για την υποστήριξη και καθοδήγηση που μας προσέφεραν ώστε να προσαρμοστούμε έγκαιρα και αποτελεσματικά στο νέο περιβάλλον.

Τέλος, ευχαριστούμε την Παιδαγωγική Ομάδα Υλοποίησης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του σχολείου η οποία αποτελείται από τον κ. Τσιπιανίτη Νικόλαο, Διευθυντή του 1ου ΕΠΑ.Λ. Άργους, τον κ. Γλεντζέ Ιωάννη εκπ. κλ. ΠΕ83, τον κ. Μπλάτσο Κωνσταντίνο εκπ. κλ. ΠΕ86 και την κα. Μορώνη Αιμιλία εκπ. κλ. ΠΕ06, για την οργανωτική υποστήριξη αναφορικά με τη διοργάνωση και υλοποίηση του προγράμματος.