Δημιουργικό εργαστήριο

Την Παρασκευή  2 Δεκεμβρίου 2022, δεκαεπτά μαθητές και μαθήτριες της Β΄ τάξης Π.ΕΠΑ.Λ. του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών και του Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής & Αυτοματισμού, συμμετείχαν σε δίωρο εργαστήριο δημιουργίας  φωτιστικής εγκατάστασης. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο Fougaro Art Center με την καθοδήγηση μελών της ομάδας Beforelight. Η ομάδα παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο έχουν εργαστεί έως τώρα καθώς και την ιδέα πίσω από τη νέα φωτιστική τους εγκατάσταση πάνω στην οποία δούλεψαν τα παιδιά.

Το Πρότυπο ΕΠΑ.Λ. Άργους, με την παρότρυνση και τη στήριξη του Διευθυντή κου Νικόλαου Τσιπιανίτη, ο οποίος προωθεί κάθε καινοτόμα διδακτική προσέγγιση, πραγματοποίησε τη δράση αυτή ενισχύοντας την ομαδοσυνεργατική μάθηση, την βιωματική γνώση και την εργαστηριακή άσκηση, αρχές που υπηρετούν τα νέα προγράμματα σπουδών των Π.ΕΠΑ.Λ..

Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Κυριακοπούλου Φλωρίκα, ιδιοκτήτρια του Fougaro Art Center η οποία στέκεται πάντοτε αρωγός και υποστηρικτής των δράσεων του σχολείου μας. Ευχαριστούμε, επίσης,  την κυρία Κωνσταντοπούλου Μαρία για την πρόσκληση και τη φιλοξενία, καθώς  και όλα τα μέλη της  ομάδας  Beforelight  για όσα γνώρισαν στα παιδιά που αφορούν φωτιστικές εγκαταστάσεις – εικαστικές  παρεμβάσεις –  και για την υποστήριξή τους στη δημιουργία των φωτιστικών.

Συνοδοί καθηγητές – Υπεύθυνοι της διδακτικής επίσκεψης:

Σωτηροπούλου Βασιλική,  Αθανασίου Παρασκευή, Ιωαννίδης Παναγιώτης, Ντελής Γεώργιος