ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πέμπτη 8/12/2022 καθηγήτριες, μαθητές και μαθήτριες του δεύτερου τμήματος του τομέα Υγείας Πρόνοιας Ευεξίας της Β΄ τάξης του Πρότυπου Επαγγελματικού Λυκείου Άργους πραγματοποίησαν επίσκεψη στο διαγνωστικό κέντρο ΜΕΡΙΜΝΑ Αργολίδας. Οι μαθητές μας ενημερώθηκαν για την λειτουργία ακτινοδιαγνωστικών και μικροβιολογικών μηχανημάτων και παρακολούθησαν τη διεξαγωγή εργαστηριακών εξετάσεων. Έζησαν για λίγο σε  πραγματικές συνθήκες εργασίας. Ένιωσαν την ευθύνη και την ικανοποίηση από την προσφορά φροντίδας. Εκτίμησαν την αξία των εργαστηριακών ιατρικών εξετάσεων στην πρόληψη και αντιμετώπιση των ασθενειών.

Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Βεργοπούλου Μαρία Διευθύντρια των διαγνωστικών κέντρων Μέριμνα Αρκαδίας Αργολίδας τον κύριο Βεργόπουλο Παναγιώτη υπεύθυνο για το διαγνωστικό κέντρο του νομού Αργολίδας  που μας δέχτηκαν. Τις κυρίες Βίκυ Χειβιδοπούλου και Γιούλη Καρούτα από τη γραμματεία του διαγνωστικού κέντρου που μας υποδέχτηκαν και διευκόλυναν την παραμονή μας στο χώρο. Την κυρία Λεμονιά Φράγκου τεχνολόγο ιατρικών εργαστηρίων  τον κύριο Διονύση Γαβρίλη και τις κυρίες Μαρία Βλαχοπούλου και Αγγελική Μιχαλοπούλου τεχνολόγους ακτινολογικών εργαστηρίων που με χαμόγελο υπομονή και υπευθυνότητα έδειξαν στους μαθητές και τις μαθήτριες μας το χειρισμό σύγχρονων διαγνωστικών ιατρικών συσκευών και το σπουδαιότερο πως να προσεγγίζουν των εξεταζόμενο με σεβασμό κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του.

Ελπίζουμε και θα επιδιώξουμε συνέχεια της συνεργασίας

Επίσης ευχαριστούμε τον Διευθυντή του σχολείου μας κύριο Νίκο Τσιπιανίτη που μας προτρέπει και στηρίζει την υλοποίηση ανάλογων δράσεων

Υπεύθυνες των εκπαιδευτικών επισκέψεων : Μαρία Ζιάκου, βοηθός ακτινολόγου

                                                                                 Κατερίνα Προδρομίδου, τεχνολόγος ιατρικών συσκευών

                                                                                 Γιολάντα Μούκα, νοσηλεύτρια