Εβδομάδα υγιεινής διατροφής

Την εβδομάδα 5 Δεκεμβρίου με 9 Δεκεμβρίου 2022 διοργανώθηκε στο Πρότυπο ΕΠΑΛ Άργους εβδομάδα υγιεινής διατροφής. Ο κύριος Δελλής Πέτρος (Χημικός), η κυρία Πάνου Ασημίνα (Γεωπόνος), η κυρία Μαρία- Κλάρα Σουμπάση(Νοσηλεύτρια) διοργάνωσαν τη δράση με τη βοήθεια και της κυρίας Αθανασίου Παρασκευής (Καλλιτεχνικών) και του κυρίου Ντεβέ Θεόδωρου (Γυμναστής) . Η διατροφή αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στη ζωή και την υγεία των ανθρώπων. Πολλές από τις σύγχρονες ασθένειες, όπως σακχαρώδης διαβήτης και τα καρδιαγγειακά νοσήματα θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν τα άτομα ακολουθούσαν μία πιο υγιεινή διατροφή. Σκοπός της δράσης ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν ότι τα οφέλη που αποκομίζουν από την υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής είναι πολύ σημαντικά. Επιπροσθέτως να αντιληφθούν κατά πόσο η διατροφή επιδρά στην υγεία τους και τέλος, πως μπορούν οι ίδιοι να αναγνωρίσουν και να επιλέξουν την ‘καλύτερη’ τροφή για την υγεία τους, σε μια εποχή όπου ο σύγχρονος τρόπος ζωής δημιουργεί μερικά εμπόδια (γρήγορο και πρόχειρο φαγητό). Την Δευτέρα 5/12 και την Τρίτη 6/12 προσφέρθηκαν κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων μανταρίνια και φυσικός χυμός πορτοκάλι στους μαθητές και μαθήτριες. Την Τετάρτη 7/12 παρουσιάστηκε διάλεξη σχετικά με τη διατροφή και μοιράστηκε ερωτηματολόγιο προς συμπλήρωση από τους μαθητές, ενώ την Πέμπτη 8/12 και την Παρασκευή 9/12 προσφέρθηκαν μπάρες δημητριακών που παρασκεύασαν οι μαθητές και μαθήτριες του τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος και χυμός ρόδι. Η αφίσα της δράσης προέκυψε έπειτα από διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργανώθηκε στο σχολείο. Η καλύτερη ζωγραφιά (όπως ψηφίστηκε από τους μαθητές) αποτέλεσε τη βάση της αφίσας, η οποία επεξεργάστηκε από τους μαθητές του τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών και δημιουργήθηκε η αφίσα.

Η δράση στέφθηκε με επιτυχία και οι μαθητές και μαθήτριες του πρότυπου ΕΠΑΛ Άργους απόλαυσαν το όλο εγχείρημα.