ΤΟ Π.ΕΠΑ.Λ. ΑΡΓΟΥΣ ΣΤΗ ΦΑΡΜΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στις 13 Φεβρουαρίου στη Φάρμα της Γιαγιάς στη Βρέστιζα Κρανιδίου από μαθητές της Β’ τάξης του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος καθώς και των μαθητών της Α’ τάξης και συγκεκριμένα του τμήματος Α3.

Μέσα στη φύση, μακριά από το γκρίζο αστικό τοπίο, οι μαθητές και μαθήτριες έγιναν για μια ημέρα οι ιδιοκτήτες της φάρμας και φρόντισαν τα ζώα που βρίσκονται εκεί. Περιεργάστηκαν ευχάριστα τα φυτά που περιτριγυρίζουν τη φάρμα, κατανόησαν τις δυσκολίες που ενέχει η εκτροφή των ζώων και κατανόησαν τη σημασία της καλής υγιεινής και διαβίωσης των ζώων. Παράλληλα, ήρθαν σε επαφή με τις έννοιες αγροτουρισμός και αγροτουριστικό κατάλυμα. Όλοι οι μαθητές  περιηγήθηκαν στους χώρους της φάρμας. Τάισαν τα ζώα που βρίσκονται εκεί, μάζεψαν αυγά από το κοτέτσι, γνώρισαν σπάνιες φυλές πουλερικών και προβάτων και κατανόησαν τις έννοιες αγροτουρισμός και αγροτουριστικό κατάλυμα.

Η κυρία Ματίνα (υπεύθυνη της φάρμας) μας υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά και είχε ετοιμάσει μικρά εδέσματα για τους μαθητές. Επιπλέον, προετοίμασε παιχνίδι survivor όπου οι μαθητές έπαιξαν και ενίσχυσαν το πνεύμα ομαδικότητας, συνεργατικότητας και ευγενής άμιλλας. Τέλος, χόρεψαν όλοι μαζί και έκλεισε όμορφα η επίσκεψή μας με την ευχή να ανταμώσουμε πάλι.