Η Γκόλφω

Το Δεκέμβριο του 2012 στα πλαίσια της 12ης Camera Zizanio του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους, το 1ο ΕΠΑΛ ΑΡΓΟΥΣ και 1ο Ε.Κ. Άργους τιμήθηκε με το Βραβείο “Νίκος Καβουκίδης”. To βραβείο συνίσταται στην παροχή επαγγελματικού τεχνικού εξοπλισμού για το γύρισμα της επόμενης ταινίας του σχολείου σε βίντεο υψηλής ευκρίνειας.

Ο Νίκος Καβουκίδης πολυβραβευμένος Διευθυντής Φωτογραφίας και Σκηνοθέτης, είχε ενεργό συμμετοχή σε όλα τα στάδια και μεταβάσεις του ελληνικού κινηματογράφου: από το ασπρόμαυρο στο έγχρωμο φιλμ, το σινεμασκόπ, την αναλογική και ψηφιακή τεχνολογία.

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Άργους με τη βοήθεια του Νίκου Καβουκίδη, του Σκηνοθέτη και καλλιτεχνικού Διευθυντή της Camera Zizanio κ. Νίκου Θεοδοσίου και του τεχνικού κ. Γιάννη Τσολάκη κινηματογράφησαν την ταινία τους, στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος που εκπονήθηκε στο σχολείο με τον τίτλο: “Η ΓΚΟΛΦΩ” του Σπυρίδωνος Περεσιάδη. Ένα έργο Ελληνοκεντρικό, ταυτισμένο με τον τόπο και τη θεατρική μας παράδοση, που εμπεριέχει νοσταλγία, αθωότητα και στοιχεία βουκολικού δράματος. Ένας έρωτας, ένας όρκος, μια προδοσία, ο θάνατος. Γραμμένο από τον Σπυρίδωνα Περεσιάδη στα τέλη του 19ου αιώνα.

Η ταινία γυρίστηκε στους χώρους του 1ου Ε.Κ. Άργους όπως και στο στούντιο εικόνας και ήχου “Γιάννης Σμαραγδής” του συγκροτήματος. Όλοι οι συντελεστές μαθητές και καθηγητές απόλαυσαν ένα ξεχωριστό μάθημα κινηματογράφου ή masterclass όπως συνηθίζεται να λέγεται από τους ειδικούς. Το Λύκειο Ελληνίδων (Παράρτημα Άργους) στήριξε ενδυματολογικά την προσπάθεια και με το χορευτικό του τμήμα, συμμετείχε στα γυρίσματα.

Από τα γυρίσματα της “Γκόλφως” του 1ου ΕΠΑΛ Άργους και 1ο Ε.Κ. ΑΡΓΟΥΣ.