Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019

Τα τελευταία χρόνια έχει θεσμοθετηθεί η «Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018».

Σύμφωνα με την Διεύθυνση της Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ., κεντρικός στόχος είναι η δραστηριοποίηση των σχολικών μονάδων ώστε να συμβάλλουν ουσιαστικά την ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου. Ο συνδυασμός ψυχαγωγίας και άσκησης θα οδηγήσει στην απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών, αποβάλλοντας την αδράνεια και την υποκινητικότητα, που αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης της παχυσαρκίας στους νέους σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Στα πλαίσια του θεσμοί οι μαθητές συμμετείχαν σε αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ έγινε και βράβευση ενέργειας «fair play».

Επίσης, οι μαθητές παρακολούθησαν βίντεο με θέματα: «Ο αθλητισμός φτιάχνει χαρακτήρα» και  «Παραολυμπιακοί Αγώνες – Οι Υπεράνθρωποι» και στο τέλος έγινε συζήτηση με το γυμναστή του σχολείου, κο Θοδωρή Ντεβέ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τον προγραμματισμό και τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων.